TOP - 3.2.1 - 16 - NG1 - 2017 - 00046


Palotás Község Önkormányzata

PALOTÁS ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Palotás Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közösségi ház és óvoda felújítására. A projektbe bevont épület energetikai jellemzői a jelenleg hatályos követelményektől messze elmaradtak, a határoló szerkezek hőszigetelő képessége rossz, az energiaellátó rendszerek pedig elavultak voltak.
A projekt célja a közösségi ház és az óvoda épületeinek energiahatékonyság központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése. Nyílászáró-csere és utólagos külső oldali hőszigetelés valósult meg a homlokzati falak polisztirol, a padlásfödém pedig szálas hőszigetelő rendszer alkalmazásával.
Fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések cseréje, és/vagy a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése is megvalósult.
Az épületben található korszerűtlen elektromos hősugárzó levegő-víz hőszivattyúra lett cserélve.

A beruházásokkal párhuzamosan energetikai szakértői szolgáltatás keretében felmérésre és vizsgálatra kerültek a település intézményeinek épületenergetikai paraméterei, majd az adatfeldolgozás után ezek rögzítésre kerültek NÉeR-ben. A felmérés célja, hogy egy későbbi térségi vagy megyei SEAP vagy SECAP tanulmány előkészítése során ezek a rögzített adatok strukturáltan, bázisadatként már rendelkezésre álljanak.

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 57.812.360 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00046 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2021.01.13-2023.02.28.

Bővebb információ:
06 - 32 - 580 - 055
palotas@palotas.hu