TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00049


Palotás Község Önkormányzata

 

KÖZSÉGHÁZA ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Palotás Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy csökkentse a Palotási Közös Önkormányzati Hivatal épületének energia igényét, károsanyag kibocsátását, illetve ezáltal muködési költséget takarítson meg.

 

Az épület fejlesztése több szempontból is indokolt volt, hotechnikai paraméterei nem feleltek meg a mai kor elvárásainak, benne elavult központi futés üzemelt.

 

Az energetikai korszerusítés keretében sor került a külso határoló felületek utólagos hoszigetelésére, az energetikai paramétereiben a követelményektol elmaradó homlokzati nyílászárók cseréjére. Az épületben található korszerutlen, egyedi futési hotermelok helyére új kondenzációs kombi gázkazánt telepítettek automatikával programozható futésszabályozással ellátva, valamint a teljesítmény és a hoigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében termosztatikus radiátorszelepeket szereltek be. A gázüzemu vízmelegítot megszüntették, így a meleg víz szolgáltatását az újonnan beszerelt gázkazán végzi.

Az épület villamos energia fogyasztása nagyon alacsony volt, melyre napelemes rendszert nem volt érdemes tervezni. Az akadálymentesítés és azbesztmentesítés korábban már megtörtént, így a projekt során ezek megvalósítására sem került sor.

A létesítmény energetikai korszerusítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is elonyös.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 36.328.130 Ft vissza nem térítendo támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00049 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás idotartama: 2017.09. 20.-2019.10.31 .

  Bovebb információ:

06-32-580-055

palotas@palotas.hu