Felújítások a településen

 

Az önkormányzat több sikeres pályázatot is magáénak tudhat, mivel az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében megújul két intézményünk is. Az óvoda felújítási munkálataira 12.690.000  Ft-ot nyertünk, melyből és 3.200.000 Ft saját forrásból megújul a tetőszerkezet, korszerű vizesblokkot alakítunk ki az épületben, valamint a csoportszobák kivételével felújítjuk a helyiségek padlóburkolatát és a tálalókonyhát, a belső nyílászárók részbeni cseréjét is elvégezzük.
A közszolgáltatási feladatok ellátását szolgáló közintézmények (községháza) akadálymentesítését törvényi előírás szerint 2010. december 31-ig kellett volna befejezni. A közbeszerzési eljárás első fordulós eredménytelensége miatt a befejezés június 30-ra módosul. Az akadálymentesítés során a belső nyílászárók cseréjét, a bejárati lépcsőpihenőt, előtetőt újítjuk fel, kiépül a kerekesszékes megközelítésre a rámpa, mozgáskorlátozott WC-t kell kialakítani. A munkálatokra 13.341.000 Ft-ot nyertünk, melyre a kivitelezőt az ismételten kiírt közbeszerzési eljárás keretében válasszuk majd ki a közeljövőben.
A két beruházás mellett ebben az évben a művelődési ház belső burkolatainak felújítására is sor kerülhet egy sikeres LEADER pályázat keretében. Kicseréljük a színházterem linóleum padlóját, új burkolatot kap a nagyelőtér, a büfé előtér,  valamint kialakításra kerül egy vitrines rész és a konyha is megújul. A felújítással egyidejűleg tervezzük a fűtési rendszer átalakítását a takarékosság jegyében.
A Polgárőr Egyesület által, térfigyelő kamerák kiépítésére benyújtott pályázatot is támogatta a LEADER program.  A frekventált helyeken térfigyelő kamerákat helyezünk el, melyek segítségével reményeink szerint javul majd a közbiztonság településünkön.
A munkálatok ideje alatt több intézményünk nyitva tartása is megváltozik, ezért kérjük megértésüket, hiszen mindannyiunk érdeke a gyors, szakszerű, és minőségi munka, mellyel szebbé, biztonságosabbá, korszerűbbé tehetjük intézményeinket, környezetünket.

 

Kérjük szíves megértésüket!
                                            


Vissza az előző oldalra